Rakennamme uutta toimitilaa Vilppulaan

Koneosapalvelun historian mittavin investointihanke on edennyt suunnittelupöydältä käytännön töihin. Päätoimipaikassa Vilppulassa uuden laajennusosan maanrakennustyöt alkoivat helmikuun lopulla. Laajennusosa valmistuu vuoden 2019 lopussa tuoden Koneosapalvelun käyttöön uutta toimitilaa noin 2700 m². Vilppulan myymälä palvelee normaalisti rakennusprojektin ajan.

UUTTA TOIMITILAA SEKÄ TUOTANTOON ETTÄ ASIAKASPALVELUUN

Koneosapalvelun nykyisen myymälän ja konepajan sijaintiin Pirkanmaalle Mänttä-Vilppulaan Teollisuustie 5:n tontille nousee uudisrakennus, jonka lisäksi olemassaolevia toimitiloja saneerataan. Uutta toimitilaa rakennetaan kahteen kerrokseen yhteensä noin 2700 m². Uusiin tiloihin sijoitetaan hydrauliikkakorjaamo, myymälä ja letkuasennelmien valmistus, keskusvarasto, toimistotilat sekä henkilöstön sosiaali- ja taukotilat.

Voimansiirtokorjaamolle ja sylinteriasennukselle saneerataan uusi tuotantotila. Konepaja jatkaa nykyisessä tilassaan Teollisuustie 5:ssä. Samoin raskaskonekorjaamo ja KOPA-telojen tuotanto jatkavat nykyisessä sijainnissaan Teollisuustie 16:ssa. Nykyisestä hydrauliikkahuollon hallista Kojantiellä luovutaan laajennusosan valmistuttua.

Uusi rakennus kone- ja laiteinvestointeineen tuo lisää kapasiteettia ja modernit puitteet hydrauliikkahuoltoon, vaihto-osien valmistukseen, logistiikkatoimintoihin ja myymälän asiakaspalveluun. Uudet toimitilat kokonaisuudessaan ovat tärkeä investointi myös oman henkilöstön työviihtyvyyteen.

Koneosapalvelusta Bosch Rexroth Service Partner ensimmäisenä Suomessa

Koneosapalvelun hydrauliikkakorjaamosta tulee sertifioitu Bosch Rexroth Service Partner -korjaamo uusien toimitilojen valmistuttua. Yhteistyösopimus Bosch Rexrothin kanssa allekirjoitettiin elokuussa 2018.

MAANRAKENNUSURAKKA TÄYDESSÄ VAUHDISSA

Rakennusinvestointia on suunniteltu ison urakan vaatimalla perusteellisuudella. Suunnittelutyön aikana uudisrakennuksen tontilta kaadettiin puut ja purettiin pois yksi varastohalli, mutta projekti pääsi näkyvästi vauhtiin, kun maanrakennuskoneet saapuivat työmaalle helmikuun lopussa 2019.

Maanrakennusurakoinnista Koneosapalvelun työmaalla vastaa Kuljetus ja Maanrakennus P. Salonen Oy Järvenpäästä. Yhtiön työnjohtaja Jorma Metso kertoo, että maanrakennustyöt ovat pyörähtäneet sujuvasti käyntiin Vilppulan työmaalla. Ainoa yllätys oli peruskallion määrä, jota tuli vastaan hieman odotettua enemmän, kun maata ruvettiin kaivamaan. Räjäytystöitä on siis luvassa, mutta niistäkin selvitään alkuperäisen aikataulun puitteissa.

Vilppulan myymälässä asioiville tiedoksi, että myymälämme palvelee normaalisti rakennusprojektista huolimatta. Myymälän entisen sisäänajotien kohdalla on tosin työmaa-aitaa, mutta pihalle pääsee koukkaamaan jälkimmäisestä tavaraliikenteen käytössä olevasta liittymästä. Asiakaspysäköinti ja myymälän sisäänkäynti ovat toistaiseksi vanhalla tutulla paikallaan.

Jatkoa seuraa nopeaan tahtiin maanrakennus- ja perustusurakoiden jälkeen. Uudisrakennuksen runko alkaa nousta paikoilleen suunnitelman mukaan toukokuussa. Silloin Teollisuustien maisema alkaakin hahmottua todenteolla uudennäköiseksi. Kerromme rakennusprojektin vaiheista kevään ja kesän mittaan www- ja facebook-sivuillamme, pysy kuulolla.

Kuvia työmaalta 1.3.2019

Lisätietoja:
Koneosapalvelu Oy
Ville Nevalainen
Toimitusjohtaja
044 055 5150
ville.nevalainen@koneosapalvelu.fi